For the greater cause

Hej flickor och pojkar! Som ni kanske vet så var ju jag och Henrik i Uppsala, Enköping och Stockholm över vårat sportlov. När vi var i Uppsala så passade vi på att besöka Uppsala Katthem - Föreningen Samvetet.
Det är ett katthem som Henriks syster Cissi var med och startade upp.

Lite kort om föreningen:

Om Föreningen SamvetetOm Föreningen Samvetet
Föreningen Samvetet är en ideell förening med bas i Uppsala som tar hand om och omplacerar hemlösa och avlivningshotade katter. I Uppsalaområdet finns cirka 2000 hemlösa katter, lågt räknat. Katter som har lämnats vind för våg av människor som har tröttnat på dem, men som ändå har rätt till ett drägligt liv. Det vi behöver hjälp med är att finna permanenta, kärleksfulla hem till katterna. Funderar du på att skaffa katt, hör av dig till oss och ge någon av våra katter en ny start i livet. Börja gärna med att kika runt här på hemsidan och läs om våra fina katter. Vi har både vuxna katter och kattungar som behöver komma till nya hem. Alla katter som omplaceras via oss är avmaskade, vaccinerade, id-märkta och, om de är gamla nog, kastrerade.

Föreningen Samvetet samarbetar med veterinärer, privata företag, olika organisationer samt myndigheter. Intäkterna vi får går till foder, utrustning, veterinärvård och till att hjälpa fler katter.


Föreningen är som det går att läsa, ideell och allt går oavkortat till katterna.
Den är väldigt seriös och de har omfattande procedurer innan man får bli matte eller husse och de har alltid rätten att ta tillbaka katten om de anser att den missköts på något vis. Man kan även bli jourhem och ta hand om katter som inte får plats på katthemmet (de har plats för ca 20 katter där) resten är utplacerade i jourhem i väntan på att bli adopterade av någon familj. Man kan även bli fadder åt en valfri katt så då skänker man en mindre summa pengar till en speciell katt man gillar för att den ska få det lite extra lyxigt under sin vistelse.

Vi kom iallafall dit en lördag på besök! Intrycket var att det var väldigt seriöst och välskött! Alla katter hade en storbur med minst två klöspelare, diverse leksaker och en sovhylla med gardin som var lite avskild. Vissa katter som trivdes tillsammans var två och två.

Eftersom jag älskar djur och särskilt katter var detta ett drömställe! Dom var noga med smittrisken så man fick sprita händerna innan man kom in till hemmet och sedan så fort man varit inne hos någon katt.
Jag fick hjälpa till lite och bland annat handmata en katt som inte såg nöjet i att äta bara för att och så fick vi självklart leka en massa och hjälpa till med lite andra saker också. De gjorde så att alla katter rastades i byggnaden två och två så att alla katter fick komma ut ur sina burar varje dag minst 1 timma åt gången.

Lite bilder från hemmet:


Sessan, en riktig tjockiskisse som var livsnjutare och gosade ihjäl oss.


Här har vi en annan livsnjutare, Gizmo som ligger och solar i fönstret.

Duvel i sin möbel, de var han som var en matkritiker.

Den blyga lilla tjejen Griselda.

Och slutligen Gasoline som såg lite ledsen ut. Han hade strövat runt på en statoilmack i 5-6 år innan han fick komma till hemmet, därav namnet.

De här var ju självklart inte alla katter, vill du titta på alla eller kanske skänka en slant kan du gå in
HÄR

Jag tycker det absolut är en fin sak att adoptera en katt från katthem och ge den en ny chans i livet!

Om ni ska skänka pengar till ett katthem eller liknande tycker jag dock att ni ska kolla upp ordentligt innan att det är en SERIÖS och gärna ideell förening där pengarna går till katterna och inte förskingras till annat.

Hade jag bott i Uppsala området hade jag definitivt velat adoptera en kisse från Samvetet.
Just samvetet säljer också jättefina kattkalendrar med bilder och berättelser om katter som bor eller bott på hemmet. Jag har fått en sådan i julklapp två år i rad och det pryder våran köksvägg.


Såhär kan det se ut.


Så dagens ämne låg mig varmt om hjärtat djur! Så jag uppmanar er alla, tänk på att även det lilla kan göra stor skillnad!


Här kommer min lilla tvistade humor med det närmaste i kattväg jag kunde komma på med musik

Våra Cats :)

Kommentarer
Postat av: Mamma

Fin bild på Kelly och Todd

2012-03-27 @ 22:18:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0